Edeka Schwebel, Vācija

Latest_Installation_Hero

Edeka Schwebel - klimatneitrāls veiksmes projekts Frankenbergas centrā

EDEKA tirgus Schwebel (agrāk Lebensmittelhaus Schwebel) Frankenbergas centrā tika izveidots pagājušā gadsimta 50. gadu sākumā. Trīs ģimenes paaudzes šeit ir piedāvājušas un pārdevušas pārtikas produktus, dzērienus un citus ikdienai nepieciešamus produktus. Schwebel ģimene vienmēr ir pievērsusi īpašu uzmanību tam, lai visi pircēji, iepērkoties šajā veikalā, justos ļoti ērti.

Sakarā ar to, ka aukstumiekārtu tehnoloģija novecoja, Švebela ģimene nolēma 2021. gada sākumā veikt vēl vienu klimatam draudzīgu pārbūvi un veikala modernizāciju. Jaunais bistro "Karl's" veikala priekšpusē aicina pircējus baudīt nesteidzīgas uzkodas, savukārt "zero waste" stūrītis ar nefasētiem produktiem, kā arī veģetāro un vegānisko produktu stūrītis piedāvā pievienoto vērtību uztura un vides ziņā apzinīgiem klientiem. Turklāt Tecto ledusskapji un saldētavas piedāvā vairāk vietas un palīdz vieglāk izvietot produktus uzmanības centrā.

Tālākā attīstība un inovācijas iet roku rokā: klimatam draudzīga Viessmann saldēšanas tehnoloģija

Sākotnēji renovācijas plānā bija iekļauta tikai veco saldēšanas risinājumu nomaiņa, taču, sadarbojoties ar Viessmann projekta komandu, tika pielāgots un uzlabots arī veikala plānojums, lai efektīvāk izmantotu telpu.

Pārbūves posmā, kas ilga 12 nedēļas, tika uzstādīti vairāk nekā 80 metri Viessmann saldēšanas un saldētavu skapju. Tās ne tikai nodrošina ilgstošu produktu svaigumu, bet arī ievērojamu enerģijas ietaupījumu. Attiecībā uz saldēšanas tehnoloģijām Švebela ģimene izvēlējās modernu saldēšanas sistēmu, kas darbojas ar klimatam draudzīgu aukstuma aģentu CO2.

Ātra un netraucēta renovācija pavisam jaunai iepirkšanās pieredzei

Pateicoties Švebela ģimenes un Viessmann projekta komandas labai sadarbībai, dažu nedēļu laikā tika radīta pilnīgi jauna iepirkšanās pieredze.

"Pilnīga atjaunošana noritēja ātri un bez sarežģījumiem. Tecto saldēšanas vitrīnas ir viegli uzstādāmas, lietojamas un pārraugāmas, turklāt tās pārsteidz ar mūsdienīgu dizainu, efektīvāku telpas izmantošanu un labāku produktu redzamību. Tas atvieglo mūsu darbu un pircēju iepirkšanos," saka pārtikas veikala Schwebel īpašnieks Jannik Schwebel.

Pārveidojot un izmantojot mūsdienīgus Viessmann dzesēšanas risinājumus, kas darbojas ar klimatam draudzīgiem aukstumaģentiem, turpmāko 12 gadu laikā var ietaupīt aptuveni 976 960,5 kg CO2, kas atbilst vidējam dzesēšanas risinājumu darbības laikam. Šis CO2 daudzums ir salīdzināms ar aptuveni 310 vidējas klases vieglo automobiļu gada emisijām.

"Sākot no sākotnējām konsultācijām līdz kopējai stratēģiskajai un dizaina plānošanai, kā arī tehniskajai īstenošanai un nodošanai ekspluatācijā, mēs vienmēr esam jutušies labi aprūpēti. Var teikt, ka Viessmann ekspertiem ir ilggadēja pieredze un aizraušanās ar inovatīviem projektu risinājumiem." - Jannik Schwebel, īpašnieks EDEKA Schwebel.